nieuw zeeland deel 2
23 april 2009 - Turangi, Nieuw-Zeeland
Nieuw zeeland 2
19 april.
Gisteren zijn we naar het oudste National park van nieuw Zeeland geweest. Tongariro National Park Later zouden we horen dat hier ook de meest actieve vulkaan is. Deze vulkaan komt nogal eens tot uitbarsting maar dat wisten we niet Gelukkig maar….
We hebben hier een tocht van een paar uur gelopen, Erg mooi en zonder problemen met mijn knie want dat is altijd maar weer afwachten. We blijven ons verbazen over de schitterende natuur hier. Maar het heeft hier ook een schaduwkant hebben we vandaag ontdekt.
20 april
Vandaag was het nl. nogal regenachtig en voor ons dus tijd om eens naar een stadje of haventje te gaan om daar een terrasje ( overdekt dan ) te pakken , maar nee hoor helemaal niets……. Dat kennen ze hier dus niet Dit doet ons wederom denken aan Denemarken , Noorwegen of Schotland. Dat is natuurlijk wel jammer maar dat overleven we ook wel en omdat het weer niet erg meezat vandaag, hebben we wat bezigheden binnenshuis gezocht.
Zodoende hebben we in een soort museum veel geleerd over het ontstaan van Nieuw Zeeland. Het is totaal vulkanisch en ligt op een breuklijn in de aardkorst. Daarom zijn hier aardbevingen, vulkaanerupties en tsunami’s nogal normaal. Dit horen wij natuurlijk niet in Nederland en daarom komen we hier ook vrolijk naar toe om vakantie te houden. Geintje !!!!
Ook hebben we nog een geothermische electriciteits centrale gezien. Hier maken ze stroom van heet water wat hier overal in de grond zit en ook uit de grond spuit .
Slochteren zeg maar , maar dan met water.
Dus zeer milieuvriendelijk allemaal.
Verder zijn we nog naar een atelier geweest waar ze heel modern glaswerk maken van lava glas. Erg mooi. Jammer dat dat niet meer in de koffer kon !!!!
Ja ja Wat je zoal doet als het regent !! Dit verzin je niet.
Morgen gaan we verder naar het zuiden van het Noordereiland .
Nog even over wat ons verder nog op viel :
Nieuw zeelanders hebben het alleen maar over zichzelf als kiwi’s
Nieuw zeelanders lopen graag en veel op blote voeten ook als het regent
Nieuw zeelanders zijn vriendelijk en praten graag
Nieuw zeelanders eten lekker en vooral heel veel dus voelen wij ons helemaal thuis.
De landelijke krant hier heeft het gehalte van Huis aan Huis met als enig verschil dat hier werkelijk iedereen bij naam genoemd wordt. Dus blijkbaar kent iedereen, iedereen.
We zijn nu in Wanganui . Dit ligt in het zuid/westen van het Noorder eiland.
Het is nu inmiddels 22 april.
Ons overnachtingadres is een oud hotel ( beetje vergane glorie ) met beneden een nogal gezellige Ierse pub met goede muziek , grote glazen bier en erg goed eten.
Vandaag hebben we een lange tocht langs de Wanganui rivier gemaakt. De natuur was weer onbeschrijflijk mooi. Allemaal mooie fotomomenten maar als je dat blijft doen schiet het helemaal niet op. We zijn ook nog bij een Marae geweest. Dit zijn dorpshuizen van de maori’s waar men nog steeds redelijk traditioneel leeft. Ook kwamen we onderweg bij een oud kerkje/ weeshuis terecht waar we werden onthaald op een kop thee door een toevallige gast aangezien de nonnen er niet waren vandaag. We moesten bij het weggaan maar gewoon de deur achter ons dichtdoen want hij moest ook weg. Dus op enig moment waren we de beheerders van een klooster annex weeshuis annex kerk. Behoorlijk vreemd allemaal.
Nu zitten we te schrijven op onze kamer met een steak van een pond en nogal wat wijntjes achter de kiezen dus… sorry als er fouten in dit bericht staan.
Onze plannen zijn nu dat we morgen richting de oostkust gaan. Hier verwachten we in een totaal andere omgeving terecht te komen. Tot nu toe genieten we optimaal van alles wat we zien en meemaken en hebben het gevoel hier al heel erg lang te zijn.
Het weer is goed geweest tot nu toe behalve 1 dag met nogal veel regen. Het weer kan hier erg snel veranderen en daarom stelt ook de weersvoorspelling niet bijzonder veel voor.
Dus iedere dag opnieuw: k w w

Het gaat hier goed, nog 5 dagen en het valt allemaal reuze mee, onze jongens doen het goed en mogen vanaf morgen in het diepe.
Goed goan, ik lees mee met jullie avonturen..
Liefs, Daphne
We kunnen zo mooi met jullie mee genieten.
Heel leuk is dat.
Geniet van alles wat nog komt.
Het is hier erg stil, we hebben mooi weer.
Ik mis het praatje met Rob en Rita jouw lach.
Nu maar weer wachten op jullie nieuwe verhalen.
groetjes Annette
Prachtig wat jullie allemaal te zien krijgen. Geweldig om zo al die lokale dingetjes te beleven. Denk je dat het qua doen en laten wel een beetje gelijk is aan West Europa.
Geen terrassen...wat een land...
Hoewel: de pubs lijken me van binnen ook wel gezellig, toch.
Wij kijken al weer uit naar het volgende verslag.
....en prachtige foto's.
Groetjes,
Ton & Mieke
Aan de opzet van het verhaal te zien, is te merken dat er al enkele wijntjes geschonken zijn... Geeft niet hoor. Zonder wijn is ook weer zo... niet jullie.
Heel veel plezier nog en ik kijk er naar uit om jullie over 2 weken te zien!
Liefs
ps. Waar blijft jullie email dan?
Ha Rob, tjonge, wat staat je die hoed mooi!!
Maar geweldig! Mooie foto's en ja dat kost even extra tijd als je dat goed wil doen. Wat een reis. Ik zou willen schreeuwen: "Ik kom er aan!!!" Maar goed, voorlopig is het dan meer zoiets als: 'Keep on dreaming.....' en blijf ik dus op deze wijze wel even voyeurtje spelen. Ook mooi! Fijn dat alles goed gaat. Have fun!!
Hartelijke groeten van
Chris en ook van Marion.
Ik volg nog steeds jullie reisverslag met veel interesse. Ga zo door met het versturen van jullie verslag en stuur vooral ook veel foto's. Geweldig mooi land, schitterende natuur en naar wat ik lees van jullie vriendelijke bevolking.Inderdaad Rob een schitterende hoed, zou zo bij Roetgerink weg kunnen komen.Vraagje: maken jullie ook een video verslag van je reis. Zou deze bij terug keer graag willen zien. Kun je een film en foto dag of avond organiseren voor famile en vrienden.
Have Fun en geniet van je verdere avonturen.
Jan
Zo te lezen gaat het daar bij jullie helemaal goed en vermaken jullie je prima.
Leuk om te lezen hoe het daar gaat bij jullie en ook de foto's zijn mooi om te zien.
Hier gaat alles helemaal goed.Vandaag nog de 10 kilomether van de marathon gelopen.57 min over gedaan.
Ook loopt school weer lekker.Alle toetsen toch wel gehaald :D
Heel veel plezier daar nog!!!
En ik hou jullie in de gaten :D
Liefs en een dikke knuffel Lot